آگرا بازگشت

آگرا (Agra) سومین شهر بزرگ در ایالت اوتار پرادش هندوستان است. این شهر درکنار رودخانه یامونا (جمنا) قرارگرفته و از دهلی پایتخت هند، با قطار تنها دو ساعت و نیم، با ماشین چهار ساعت و با هواپیما ۳۰ دقیقه فاصله دارد.آگرا یکی از بهترین مجموعه ها از  دیدنی های هتد  است که جاذبه هایی همچون قلعه سرخ آگرا، مسجد نگینا، خاص محل و کاخ جهانگیر  سیکاندرا  را در خود جای داده است.

در زیر به برخی از جاذبه های گردشگری آگرا اشاره می کنیم:

ì تاج محل: نماد عشق و یکی از عجایب هفتگانه جدید جهان است. همسر شاه جهان (ارجمند بانو مشهور به ممتاز محل) هنگام وضع حمل از دنیا رفت بنابراین وی  دستور ساخت تاج محل را به عنوان یادواره‌ای برای همسرش در باغی ایرانی به مساحت حدود ۱۸ هکتار صادر کرد. ساخت این بنا که ترکیبی از معماری ایرانی، اسلامی و هندی است ۱۵ سال به طول انجامید (در سال ۱۰۴۲شمسی آغاز و در سال ۱۰۵۷ تکمیل شد(.احتمالا سر معماران ایرانی، استاد احمد و حمید لاهوری نقش اصلی را در طراحی و ساخت بنا به عهده داشته‌اند، اما در مجموعه حدود ۲۰,۰۰۰ هنرمند و معمار از کشورهایی مانند ایران، هند، آناتولی و آسیای میانه در ساخت این سازه‌ی باشکوه همکاری کرده‌اند. گفته‌ می‌شود که خوشنویسی کتیبه‌های نصب شده روی در و دیوار بنا را امانت خان شیرازی به عهده داشته که این موضوع از امضای وی در پایین این نوشته‌ها مشهود است.

ì قلعه سرخ فام آگرا: با وجود تاج محل در شهر آگرا، شاید قلعه‌ی آگرا، که یکی از بهترین دِژهای مغولی در هند است، آن‌چنان‌که باید خودنمایی نکند. آگرا قلعه‌ای است ساخته‌شده از ماسه‌سنگ قرمز که رنگ سرخش نیز به همین سبب است. این دژ سرخ در ۲٫۵ کیلومتری از بنای خواهری خود یعنی تاج محل قرار گرفته است و به دلیل فضای هموار بین این دو بنا، به‌راحتی از قلعه‌ی آگرا می‌توان تاج محل باشکوه را تماشا کرد.

ì مسجد نگینا: در سوی چپ ایوان، پلکان کوچکی شما را به حیاط بزرگی می‌رساند. راسته چپ حیاط مسجد نفیس و کوچک «نگینا» دیده می‌شود. مسجد نگینا در سال ۱۶۳۵ و به فرمان شاه جهان برای بانوهای دربار ساخته‌شده است. در پایین مسجد نیز بازاری برای بانوان دربار قرار داشته است. در بخش عقبی میان سرا و در درازی دیوار شرقی قلعه، «دیوان خاص» آرام دارد که ویژه سران و بزرگان بوده است. زمانی تخت افسانه‌ای و طاووس نشان شهریار شاه جهان که مزیّن به الماس کوه نور بوده، در این دیوان قرار داشته است.

ì کاخ محل و کاخ جهانگیر: هنگامی که رو به رودخانه ایستاده‌اید، در سوی راست شما «شیش محل» که قصری آیینه‌ای است قرار دارد. دیوارهای درونی کاخ با آینه‌کاری آذین شده است. این قصر چندگاهی برای بازسازی بسته بوده و از وضعیت فعلی وی خبری در دست نیست. همان‌طور که در بخش شرقی قلعه راه بروید به «خاص محل» و برج مسمان خواهید رسید. خاص محل، قصر مرمرین هشت ضلعی فوق‌العاده‌ای است که شاه جهان هشت سال واپسین عمرش را در آن زندانی شده بود و درست در جایی قرار داشت که از آن به تاج محل، مقبره همسرش خیره می‌شد. «مسجد مینا»، مسجد اختصاصی وی درست در پشت این قصر قرار دارد که در حال حاضر بسته است و بازدید همگانی ندارد.

ì سیکاندرا: سیکندرا (Sikandra) نام شهرکی است که در نزدیکی شهر آگرا در ایالت اوتار پرادش در کشور هندوستان واقع است و آرامگاه جلال‌الدین محمد اکبر سومین و بزرگ‌ترین پادشاه دودمان گورکانیان هند در آن ساخته شده است. آرامگاه اکبر که به نام منطقه یعنی سیکاندرا آوازه دارد در گستره‌ای نزدیک به ۱۱۹ جریب یا ۴۸۲۰۰۰ مترمربع ساخته‌شده است. این بنا با ماسه‌سنگ قرمز ساخته شده و با مرمر جواهر نشان شده است. اکبر به این رنگ از سنگ بسیار علاقه داشت و اغلب سازه‌های ساخته‌شده در زمان او با این مصالح ساخته‌شده است.

ì مقبره اعتماد الدوله آگرا: این بنای تاریخی زیبا در ۵ کیلومتری مقابل رودخانه یا مونا قرار گرفته است. این بنا، آرامگاه میرزا غیا الدوله بگ پدر ملکه نور جهان است. این آرامگاه نخستین بنای مغولی است که از سنگ‌های گرانبها در مرمر ساخته‌شده است.

 

 

 

 

travel

تورها

هتل ها